Известие

Collapse
No announcement yet.

потят се прозорците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• потят се прозорците

колеги потят ми се прозорците .
    пуснал сам парното да духа на тях но няма усобено голяма разлика
    добре са единствено когато ми работи климатика.
    така ли е по принцип или проблема е в моята кола.
    това ми е парва зима с нея и не сам много запознат
    145/1.4/TS/16v/103hp

еми моята и тя е така
    на МАКС ДЕФ я пускам като се припотят
    и после вече не се потат ... като го спра де климата
    то май всички са така
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Май са си така, за съжаление И аз имам същите наблюдения. даже преди малко се върнах то Бургас, по целия път имаше мъгла и периодично пусках климатика са да изсуши. Досега такава кола не съм карал Иначе съм чувал, че и фиатите били така
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ами ... аз климатика не го пускам....

пускам да духа макс топло към прозорците, като циркулира въздуха в колата..... и това за мен върши работа

ПС
        сменил съм филтъра и аз
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Oт кога не сте сменяли филтъра за въздуха в купето - поленов мисля беше. Аз моя го смених преди година и полвина и стана добре , сега гледам пак се потят(макар и не много) и мисля че пак трябва да го сменя - този филтър преди не помня колко струваше, ама не беше много. Да знаете, че мръсния филтър е една от причините за потене на стъклата - особенно при по влажен външен въздух
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

И преди е казвано, че препаратите против изпотяване на стъклата вършат работа
            Alfa Romeo 155 1.8TS
            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Сменете си поленовия филтър. По темата има много "инфо" във форума.
              И между другото в нашите условия филтъра издържа около 9 месеца. Имам в предвид ,че е много прах и мизерии по улиците, така че и да сте го сменяли скоро пак трибва да се сменя. Моя за 9 месеца изглендаше както оригиналния , който не беше сменян 8 години.
              Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Е моя го смених преди 2 месеца, баси! Минал съм около 1000 км. И пак се поти доста
                _______
                146 JTD - ex

Comment

На филтъра си пишеше: replace every year. Иначе казано веднъж годишно. Само че на моя имаше и надпис prod date 11.95 То бива немарливи собственици ама чак толкоз..
                  И мойте стъкла се потеха зверски което е разбираемо. Като го смених проблема изчезна. Има леко запотяване когато в колата са 3+ човека и вътре има нещо мокро
                  Филтъра беше към 15-на лева.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

"trustworthy" тарси някаде другаде проблема. Можеби някаде по системата може да имаш някоя откачена траба и да не води добре въздухопотока. Иначе при пълна изправност суши много добре"гаранция".Виж да не си взел някой филтър"ментак". В Т&H са 15лв.
                    и стават
                    Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Първоначално публикувано от pent
                      ами ... аз климатика не го пускам....

пускам да духа макс топло към прозорците, като циркулира въздуха в колата..... и това за мен върши работа

ПС
                      сменил съм филтъра и аз
                      И аз съм така. Нищо друго не помага. По принцип не ми пречи, но не могат да се използват останалите зони на климатика. Смяната на филтър не помага.
                      146 1.6 TS 01.97

Comment

и клапата за външния въздух трябва да е отворена ( да не ви е запецнала на затворено) аз нямам такав проблем със стъклата
                        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

По принцип при ударно обдухване на прозорците, нали си има такова положение на врътката, съм забелязал, че си духа топло, но веднага се включва климатикът и явно суши допълнително въздуха.
                          Днес например беше яко мъгла, но прозорците не се изпотяваха, а времето е доста влажно - от два дена е стршно мъгливо. Който не вярва, нека погледне снимките от срещата ни и, ако види море - евала ...а бяхме на 10 метра от него
                          Справка
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

Ако филтъра е сменен, пуснат е външен въздух и е на режим за обдухване (демек и климата работи) и пак се потът стъклата има вероятност да има леко изпускане от радяторчето на парното

Comment

Днес отивам за поленов филтър, убедихте е А някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?
                              Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

Comment

Working...
                              X